Slimme behandeling van bijziendheid bij kinderen

Bijziendheid is wereldwijd een groeiend probleem. Verwacht wordt dat het aantal nieuwe gevallen van bijziendheid flink zal stijgen, doordat onze leefwijze verandert. Daarom ontwikkelde brillenglazenproducent HOYA samen met de Polytechnische Universiteit van Hongkong de D.I.M.S.-technology, waarmee toenemende bijziendheid doeltreffend kan worden behandeld*. 

Hulpmiddelen

Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dat de toename van bijziendheid kan worden afgeremd door gelijktijdig zogenaamde constante myope defocus én scherp zicht te bieden te creëren. Het MiYOSMART brillenglas is in basis een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde bijna 400 nagenoeg onzichtbare defocus segmentjes zijn aangebracht. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd de myope defocus én de benodigde vertesterkte.

Waarom MiYOSMART brillenglazen?

Het is een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen. Ze zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen en het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

* Carly SY Lam, Wing Chun Tang, Paul H Lee, Han Yu Zhang, Hua Qi, Keigo Hasegawa, Chi Ho To. Myopia control effect of defocus incorporated multiple segments (DIMS)
spectacle lens in Chinese children: results of a 3-year follow-up study. DOI: 10.1136/bjophthalmol-2020-317664